AVHÅLLSAMHET

av | aug 10, 2021

Den nyttiga resveratrolen finns i vegetabiliska livsmedel, till exempel i stora mängder i blå och röda vindruvor.

Beroendeframkallande ämnen både skadar och sätter ner immunförsvaret. Det gäller inte bara olagliga droger, utan även socialt erkända så kallade vardagliga droger som alkohol och tobak. Förutom andra skadliga effekter på hälsan är de alltså också skadliga för immunförsvaret. I detta sammanhang vill vi uppmärksamma dig på ett felaktigt påstående. Det påstås att vin främjar immunförsvaret. Denna uppgift är delvis korrekt. Men det är inte alkoholen som åstadkommer detta, utan det ämne som främjar immunförsvaret är resveratrol. Detta ämne är en fytokemisk substans som finns i blå druvor. Ju blåare, dvs. ju mörkare de är, desto högre är resveratrol-halten. Detta pigment, vilket redan nämnts, skyddar immunförsvaret, inte alkohol. Det är därför mycket mer hälsosamt att dricka färsk druvjuice än jäst druvjuice. Alkoholen upphäver den positiva effekten av resveratrol och ökar istället till och med skadan på immunförsvaret. En annan vanlig vardagsdrog är koffein. Även denna dryck avråder vi ifrån, eftersom den har en negativ inverkan på lymfocyterna. Undvik därför att dricka kaffe, svart te och Coca-Cola.

Vi bör tacka nej till den koffein-haltiga, vardagliga drogen kaffe.

VILA

VILA

Vila spelar också en viktig roll för att främja immunförsvaret. Vila och sömn...

TRUST

TRUST

Tron på Gud ger optimala förutsättningar för inre balans, vilket är en...

CATEGORIES

Gabriele Pietruska

Gabriele Pietruska

Physician

She is a trained physician and experienced translator of medical lectures and literature. She is the editor of Basista-Media publishing house and the well-known INFO VERO magazine, which regularly makes important health topics, among others, accessible to the general public.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *