Categories

Archives

En promenad i solen bidrar starkt till att stärka immunförsvaret.

Ett annat viktigt vitamin för att stärka immunförsvaret är D-vitamin, som främst bildas i huden genom solljus. Den bildas främst i huden genom exponering för solljus. Det är därför viktigt att utnyttja solskenet varje dag och ta en promenad utomhus. Eftersom norra Europa tyvärr inte får lika mycket solljus som de södra länderna är det viktigt att verkligen dra nytta av så mycket sol som möjligt när den skiner på sommaren. D-vitamin lagras på så sätt i kroppen och förser oss också med näringsämnen under vintermånaderna när solen är mer sällsynt.

Men även ett annat ämne främjas i kroppen av solljuset. Solsken som kommer in genom ögat stimulerar tallkottkörteln (epifysen), där bland annat melatonin produceras. Detta hormon har också mycket viktiga hälsofrämjande egenskaper, varav en är stimulering av immunförsvaret. Solen har också en positiv effekt på vårt humör och välbefinnande. Detta är också en viktig faktor för immunförsvaret, vilket vi kommer att se senare.

Gabriele Pietruska

Gabriele Pietruska

Ärztin

 

Gabriele Pietruska ist ausgebildete Ärztin und erfahrene Übersetzerin von medizinischen Vorträgen und Literatur. Sie ist Herausgeberin des Verlags Basista-Media und des bekannten Magazins INFO VERO, das u.a. wichtige Gesundheitsthemen regelmäßig einem breiten Publikum zugänglich macht.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.