Att dricka mycket vatten varje dag är mycket fördelaktigt för hälsan och immunförsvaret.

Den viktigaste drycken för hälsan är vatten. Du bör dricka cirka 8 glas vatten per dag, eventuellt även i form av örtteer. Det främjar bland annat blodflödet, vilket vi ju redan nämnt som något som spelar en viktig roll för immunförsvarets funktion. Notera att kolsyrat mineralvatten inte är att rekommendera, utan det är bättre att dricka rent, ’stilla’ vatten. Om du får i dig för lite vätska uppstår uttorkning, vilket innebär att blodet blir mer trögflytande och att risken för olika infektioner därigenom ökar. Det minskar också antalet antikroppar. Försök därför att dricka cirka 2 liter vatten per dag, eller mer. Helst inte vid måltiderna, utan mellan måltiderna.

Nu går vi över till en annan aspekt som avser hur vi kan behandla med vatten snarare än att dricka det. Behandling med vatten i form av s.k. hydroterapi kan alltså vara till stor nytta. Genom att växelvis duscha med varmt respektive kallt vatten (s.k. växelduschar) kommer antalet cirkulerande vita blodkroppar att öka. Först tar du en varm dusch, kanske i 2-3 minuter, sedan byter du till en kall dusch i ungefär en halv minut, och sedan växlar du fram och tillbaka flera gånger. Lite vila efteråt ökar effekten ytterligare. Överhettade bad kan också hjälpa, eftersom uppvärmningen dödar virus. Tysken Sebastian Kneipp, som är känd för sina vattenbehandlingar, sa följande om en hälsosam livsstil: “Hälsa får man inte i butikerna, utan genom en förändrad livsstil”.

VILA

VILA

Vila spelar också en viktig roll för att främja immunförsvaret. Vila och sömn...

AVHÅLLSAMHET

AVHÅLLSAMHET

Den nyttiga resveratrolen finns i vegetabiliska livsmedel, till exempel i...

CATEGORIES

Gabriele Pietruska

Gabriele Pietruska

Physician

She is a trained physician and experienced translator of medical lectures and literature. She is the editor of Basista-Media publishing house and the well-known INFO VERO magazine, which regularly makes important health topics, among others, accessible to the general public.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *