Categories

Archives

Vila spelar också en viktig roll för att främja immunförsvaret. Vila och sömn håller immunförsvaret igång med full kraft. Det är till exempel bra att gå till sängs så tidigt som möjligt (före klockan 22) och inte vid midnatt. Detta främjar också produktionen och frisättningen av melatonin, vilket som redan nämnts också bidrar till att stärka immunförsvaret eftersom det är effektivt mot inflammation och även skyddar mot oxidativ stress. Bästa resultat uppnår du vide en regelbunden sömnrytm, dvs. att alltid gå till sängs vid samma tid. Sömnlängden bör vara 7-9 timmar för vuxna. Sömnbrist leder till en betydande minskning av mördarcellernas dödande förmåga. För att främja en god natts sömn är det viktigt att tillbringa den sista tiden före sänggåendet, ungefär en timme, på ett avkopplande sätt. Om möjligt, bör du undvika att titta på TV eller att sitta framför datorn. Ta hellre ett varmt bad eller läs en inspirerande bok. Vad sägs om Bibeln, som är inspirerande och förbättrar humöret? Att be innan man lägger sig främjar också en god natts sömn.

Sömnen är viktig. Att läsa inspirerande litteratur vid sänggående kan främja avslappningen.

Det är viktigt att genomföra alla de livsstilsfaktorer som nämns om du verkligen vill stärka ditt immunförsvar. Genomför därför inte bara några av punkterna, utan om möjligt alla, eftersom de också påverkar varandra.För att göra det lättare för dig att komma ihåg de enskilda faktorerna ska jag återigen ge dig akronymen som hjälper dig att komma ihåg de enskilda punkterna.

BESTLIFE:
B (Bewegung) = Fysisk aktivitet
E (Ernährung) = Rätt kost
S (Sonne) = Sol
T (Trinken) = Vatten
L (Luft) = Luft
I (Innere Ausgeglichenheit) = Förtröstan på en Gudomlig kraft
F (Frei von Suchtmitteln) = Avhållsamhet och måttfullhet
E (Erholung) = Vila

Om du följer alla dessa råd kan du vara tämligen säker på att ditt immunförsvar är så starkt att du inte behöver vara rädd för några infektioner. Även om en infektion som en förkylning uppstår kan din kropp komma att övervinna den mycket snabbt. Jag önskar alla läsare lycka till, Guds välsignelser och god hälsa.

Gabriele Pietruska

Gabriele Pietruska

Ärztin

 

Gabriele Pietruska ist ausgebildete Ärztin und erfahrene Übersetzerin von medizinischen Vorträgen und Literatur. Sie ist Herausgeberin des Verlags Basista-Media und des bekannten Magazins INFO VERO, das u.a. wichtige Gesundheitsthemen regelmäßig einem breiten Publikum zugänglich macht.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.